Ακαδημία Σθένος

#mazisu #SoftSkillsDevelopment #Guidance #Counseling

Career GPS

Τι είναι το Career GPS;

Είναι ένα πλήρες πρόγραμμα συμβουλευτικής σπουδών, σταδιοδρομίας και επαγγελματικού (επανα)-προσανατολισμού προσβάσιμο από όλους

Σε συνθήκες αβεβαιότητας ένα πλήρες πρόγραμμα συμβουλευτικής σπουδών και σταδιοδρομίας καθίσταται αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα, και πρέπει να είναι προσιτό σε όλους.

Τι περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού;

Tεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού Triodon, ένα Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού που θα σε βοηθήσει να βρεις ποια επαγγέλματα σου ταιριάζουν μέσα από τρεις άξονες: Εντοπίζει τα ενδιαφέροντά σου | Βρίσκει τον χαρακτήρα σου σύμφωνα με την θεωρία του Τζ. Χόλαντ. |Ανακαλύπτει την προσωπικότητά σου με βάση την θεωρία του Κ. Γιουνγκ.
Ένα προσωποποιημένο σύστημα οργάνωσης. Εργαλεία (Time Tracking Table, Pommodoro Technique, 80/20 rule)
Ατομικό πλάνο σπουδών και σταδιοδρομίας

Σε συνθήκες αβεβαιότητας ένα πλήρες πρόγραμμα συμβουλευτικής σπουδών είναι πιο απαραίτητο από ποτέ. Σε συνθήκες αβεβαιότητας ένα πλήρες πρόγραμμα συμβουλευτικής σταδιοδρομίας είναι απαραίτητο για όλες τις ηλικίες.


Μαθητές Πανελληνίων και γονείςΜετάβαση τριών σημείων:από τη νηνεμία του Λυκείουστη φουρτούνα των Πανελλαδικών και τον σχεδιασμό – διαχείριση του αποτελέσματος.Γιατί δίνεις πανελλαδικές;Τι θα διαβάσεις;Πως θα το κάνεις;Ανάπτυξη αυτογνωσίαςΠρόληψη συμπεριφορών εθισμούΑποτελεσματική επικοινωνίαΟμαδικότητα & συνεργασία σε έναν ατομικό διαγωνισμόΕffective note taking (ενεργητική παρακολούθηση & αποτελεσματικές σημειώσεις στην τάξη)Πως γράφουμε τη δική μας τελική επανάληψη από την πρώτη μέραPlanningTime, stress & project managementΕργασία υπό πίεσηΨυχική ανθεκτικότηταΑνταγωνιστικότητα ΦαντασίαΜindfullnes και η “τέχνη” της προσευχήςΠανελλαδικούλες χωρίς μηχανογραφικούλι γίνεται;

Soft Skills developmentΟ μαθητής στο Λύκειο μπορεί να απολαμβάνει τη δουλειά του.. ( bad luck όπου δουλειά=διάβασμα) Πως επιλέγουμε αν και που θα πάμε φροντιστήριο (το πιάσατε το υπονοούμενο;) Ποιο είναι το ΕΝΑ πράγμα που έχεις να κάνεις; Ως πότε τα παιδιά μας θα εκπαιδεύονται στην αποτυχία; Τι είναι τελικά το The Greek Grit ή Ελλήνων Σθένος και πως μπορεί να με βοηθήσει να κατακτήσω τους στόχους μου;Οι πανελλαδικές είναι μια απαιτητική δοκιμασία. Εξετάσεις δίνουν και οι γονείς.Γνωρίζετε τα sos?Τελικά αποδεχόμενοι άνευ όρων το παιδί, επενδύουμε και χτίζουμε μια ξεχωριστή σχέση.Η ανατροφή των παιδιών είναι “τέχνη τεχνών και επιστήμη επιστημών” (Άγ. Ιωάννης Χρυσόστομος)


Μαθητές (Β’+Γ’ γυμνασίου & Α’ λυκείου)


Σε συνθήκες αβεβαιότητας ένα πλήρες πρόγραμμα συμβουλευτικής σπουδών και σταδιοδρομίας καθίσταται αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα, και πρέπει να είναι  προσβάσιμο σε όλους.

Με αίσθηση την ευθύνης που μας αναλογεί, αποφασίσαμε στην Ακαδημία Σθένος να γκρεμοτσακίσουμε το κόστος. Αν θέλεις να κάνουμε #mazisu το επόμενο βήμα, σε περιμένουμε ένα ΚΛΙΚ μακριά.