Ακαδημία Σθένος

#ΕπαγγελματικόςΠροσανατολισμός #mazisu #workfidence #SoftSkillsDevelopment #GuerillaGuidance #Counseling

Ποιοι είμαστε

H ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΘΕΝΟΣ γεννήθηκε στην πραγματική ζωή. Δεν αποτελεί άσκηση επί χάρτου. Χρωστάει πολλά σε φίλους, δασκάλους, καθηγητές, παιδαγωγούς, πανεπιστημιακούς, τους συνεργάτες μου, αλλά και σε ανθρώπους της πιάτσας, στο Άγιον Όρος και στο γέροντα.Το ΣΘΕΝΟΣ όμως, το οφείλω κυρίως στα παιδιά. Σε όλα τα παιδιά που γνώρισα και έμαθα πολλά από εκείνα. Επίσης στους φοιτητές, συναδέλφους, συνεργάτες και όλους τους φίλους μου. Γνωρίζω καλά τι θα πει να είσαι αριστούχος μαθητής και… τι θα πει αιώνιος φοιτητής!!!!

Μετά από 3500 ένσημα σε 8 δουλειές, 1.000.000 χλμ σαν πωλητής σε 4 χώρες, με πολλές ανεπανάληπτες στιγμές, δημιουργίας και επιτυχίας, μα και άλλες, κακές, στιγμές καταστροφής και απογοήτευσης, δηλώνω ευθαρσώς, πως το σημαντικότερο πτυχίο μου το έλαβα, στο σχολείο της ζωής.

Τώρα είμαι 48 ετών, παντρεμένος, (με την ίδια γυναίκα κοντά 22 χρόνια!!!) και πατέρας 3 υπέροχων παιδιών. Ο κόσμος που παραδίδουμε στα παιδιά μας, δεν είναι όμορφος πια. Οφείλουμε να τους επιστρέψουμε την ελπίδα και το όραμα. Αν προβληματίζεσαι για την προσωπική σου επιτυχία, στο δρόμο για την ευτυχία σου, χρειάζεσαι καθοδήγηση, σύστημα και στρατηγική. Πίσω από το ΣΘΕΝΟΣ®, βρίσκεται ένα απλό σύστημα, έτοιμο να το χρησιμοποιήσεις σήμερα στην καθημερινότητά σου. Υπάρχει μυστικό για την επιτυχία στις εξετάσεις που δίνουμε καθημερινά:
στο σχολείο
στις Πανελλαδικές
στο Πανεπιστήμιο για το πτυχίο
στην αγορά εργασίας
στην επαγγελματική μας ζωή
στην προσωπική μας ζωή

… επιτυχία στις εξετάσεις αυτές χτίζεται με ΣΘΕΝΟΣ, 

Κοσμίδης Ν. Ελευθέριος
Φυσικός, Π.Ε.ΣΥ.Π. Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Θεσσαλονίκης


Είμαι η Ευφροσύνη Παπαδοπούλου , σπούδασα Λογιστική στο ΤΕΙ της Λάρισας και άσκησα με αγάπη το επάγγελμα της  Λογίστριας για 15 χρόνια. Η μητρότητα με ώθησε να βρω έναν άλλο επαγγελματικό χώρο, λιγότερο απαιτητικό ως προς την πίεση και τα ωράρια και αυτό το βρήκα το 2013 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στη Γραμματεία Πολιτικών Επιστημών.

Εδώ ήταν και η πρώτη μου επαφή με τον χώρο της Εκπαίδευσης. Λόγω της εργασίας μου στο Πανεπιστήμιο και ενώ μεγαλώνοντας τα δύο παιδιά μου, κλήθηκα να απαντήσω σε πολλά ερωτήματα του φιλικού και οικογενειακού μου περιβάλλοντος, να μοιραστώ τις αγωνίες τους και να ερευνήσω για λύσεις. 

Οι συνεχείς αλλαγές του Εκπαιδευτικού Συστήματος και το ολοένα πιο απαιτητικό σκηνικό, με ώθησαν να ασχοληθώ σοβαρά με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και την Συμβουλευτική Σπουδών. 

Οι ραγδαίες εξελίξεις, τα νέα ανερχόμενα επαγγέλματα, οι δεξιότητες που απαιτούνται, οι πλατφόρμες ενημέρωσης και πολλά άλλα είναι εργαλεία που ο κάθε νέος οφείλει να γνωρίζει και είναι αυτά που θα τον βοηθήσουν να πάρει αποφάσεις και να καθορίσει τους στόχους του.

Είμαστε εδώ μαζί σας, για εσάς! Για να καθαρίσουμε την ομίχλη, με εξατομικευμένη συμβουλευτική προσέγγιση. 

Οι καλά ενημερωμένοι και οργανωμένοι μαθητές – φοιτητές είναι αυτοί που θα ξεχωρίσουν, δεν παίζει τόσο ρόλο αν τρέχεις γρήγορα, όσο αν ξέρεις τον δρόμο. 

Να στοχεύεις ψηλά, το φεγγάρι! Ακόμα κι αν αποτύχεις, θα βρεθείς ανάμεσα στ’ αστέρια!

                                        Les Brown ,1945

Παπαδοπούλου Μ. Ευφροσύνη,  

Οικονομολόγος , Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού – ΕΕΠΕΚ