Ακαδημία Σθένος

#ΕπαγγελματικόςΠροσανατολισμός #mazisu #workfidence #SoftSkillsDevelopment #GuerillaGuidance #Counseling

Ο Flyover, η Γάζα, το ηφαίστειο στην Ισλανδία και στο βάθος… πανελλαδικές εξετάσεις

Δημοσιεύθηκε: 14-11-2023

Θέμα: Editorial

#skg_gameover #cancel_flyover #πανελλαδικές #2024

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Ο κόσμος συγκλονίζεται κυριολεκτικά από γεγονότα που προξενούν φόβο και ανασφάλεια σε παγκόσμια κλίμακα. Πόλεμος στη Γάζα , θεομηνίες, σεισμοί και ηφαίστεια που ξυπνούν από τον λήθαργο, είναι μερικά μόνο από τα γεγονότα που περογράφουν το σκηνικό σε παγκόσμια κλίμακα.

Στην Ελλάδα με κάποιο μαγικό φίλτρο, ξεπερνάμε τα ανυπέρβλητα εμπόδια για την υπόλοιπη ανθρωπότητα με χαρακτηριστική ευκολία και ορθώνουμε άλλα δικά μας. Μεγενθύνουμε κάτι μικρά και ασήμαντα και ασχολούμαστε ομοθυμαδόν με δαύτα, σαν να πρόκειται για το τέλος του κόσμου. Εν τω μεταξύ ισοπεδώνεται κάθε έννοια αξιών που έχουν σχέση με την ταυτότητά μας ως γένος. Απαρνηθήκαμε την πίστη μας στο Θεό και όλα τα άλλα έγιναν τόσο μα τόσο εύκολα.

Στη Θεσσαλονίκη δε, ίσως δεν το έχουμε αναφέρει αλλά μένω στην πόλη προσωρινά από το 1992, μετά το γερό καψώνι του Μετρό, ήμουνα νιός και γέρασα που λέει και ο θυμόσοφος λαός, είχαμε την περασμένη εβδομάδα την έναρξη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον Περιφερειακό για το νέο έργο πνοής για την πόλη, με το πιασάρικο όνομα: Flyover !!

Με τους πολίτες της σε κανονικής τοπική αναισθησία παρακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια την εν ψυχρώ εκτέλεση της καθημερινότητάς τους… και σωπαίνουν. Μάλλον το θρίλερ του Μετρό δεν ήταν ταινία, αλλά σειρά και επειδή σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία μόλις ξεκίνησε και η δεύτερη σεζόν. Μόνο που η πόλη έγινε ένα απωστικό κέντρο, κυριολεκτικά να τα μαζεύουμε και να φεύγουμε! Γιατί το flyover των πολιτικών θα σημάνει το game eover της καθημερινότητας των πολιτών.

Στα άλλα νέα της ημέρας εσύ δίνεις πανελλαδικές εξετάσεις και έχεις άγχος και κοντεύεις να τρελαθείς από την πίεση, την ανασφάλεια, την αναβλητικότητα, τις ατελείωτες ενοχές και τον φόβο της αποτυχίας. Τι όχι; Ε! δεν πας καλά…

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να συστηθείς με το εαυτό, σε ένα εξωτερικό περιβάλλον που μάλλον δεν ευνοεί την περισυλλογή και τις αποφάσεις για τη ζωή μας.

Πρακτικά είσαι σε πολύ καλό δρόμο όταν μπορείς να περιγράψεις με απλότητα και σαφήνεια τρία πράγματα:
1. Το που βρίσκεσαι “εδώ και τώρα”.
2. Το που θέλεις να φτάσεις “εκεί και τότε”.
3. Το πώς θα φτάσεις εκεί και πως θα καταλάβεις οτι έφτασες.

Διαφύλαξε την ειρήνη μέσα σου, flyover the distractions που εμποδίζουν την διατήρηση του πιο αποδοτικού ρυθμού για τη δική σου προσπάθεια. Έτσι θα μπορέσεις ψύχραιμα και ρεαλιστικά να αντιμετωπίσεις και τις όποιες “θεομηνίες” έρθουν στο διάβα σου.

Πολλά είπαμε ε; Μη διστάσεις να στείλεις σχόλια ή τυχόν ερωτήσεις στα σχόλια ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο: s8enos@gmail.com

Η Παναγιά μαζί μας, καλή σαρακοστή των Χριστουγέννων